Let op!

Het eerstejaarsweekend zit bijna vol! Voor iedereen die niet (meer) mee kan met het weekend hebben we een eerstejaarsdag georganiseerd op zondag 19 augustus. Dit is de zondag voor de OWee. Tijdens deze dag maak je kennis met zowel de studievereniging als je medestudenten. Eerstejaarsdag is een alternatief op het eerstejaarsweekend en een goede start voor de OWee en het begin van je studentenleven. Om meer informatie over eerstejaarsdag te ontvangen, kun je je inschrijven via deze link.

Over het eerstejaarsweekend

Ieder jaar organiseert de Wiskunde en Informatica studievereniging ‘Christiaan Huygens’ aan het begin van het nieuwe collegejaar een weekend voor alle nieuwe eerstejaars studenten Technische Wiskunde en Technische Informatica. Dit jaar zal het weekend plaatsvinden van 9 t/m 11 augustus 2019.

Tijdens dit weekend, wat onderdeel is van de OWee, heb je volop de gelegenheid om al je nieuwe studiegenoten op een gezellige manier te leren kennen. Verschillende docenten, faculteitsmedewerkers en studieadviseurs zullen ook op het weekend aanwezig zijn, zodat je gelijk kennis kunt maken met een aantal gezichten uit de faculteit.

Wanneer je je inschrijft voor de OWee, kun je aanvinken of je meegaat op eerstejaarsweekend, of alleen meedoet met de OWee. Het is alle studenten aan te raden, aan allebei de activiteiten mee te doen. Tijdens het weekend worden mentorgroepjes gemaakt, waarmee je erna de OWee zult doorlopen. Ook ontmoet je tijdens het weekend al je nieuwe studiegenootjes, wat je later in projecten en colleges goed van pas kan komen!

Ten slotte nog een belangrijke opmerking: het eerstejaarsweekend is géén ontgroening. Wij zijn géén studentenvereniging.

Programma

Het eerstejaarsweekend vindt plaats van vrijdag 9 tot en met zondag 11 augustus. Je wordt vrijdagochtend verwacht bij de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica, aan de Mekelweg 4 te Delft. Eerst is er een programma op de faculteit zelf, waarna we met bussen vertrekken naar een locatie ergens in Nederland. Zondag zullen we ook weer met bussen teruggaan naar Delft, waar we rond etenstijd aankomen.

Wanneer je je inschrijft, krijg je van te voren een email waarin hoe laat je waar moet zijn en wat je mee moet nemen. Heb je deze email nog niet ontvangen? Controleer dan even of de email niet beland is in je spamfilter. Het precieze programma van het weekend houden we geheim, maar je kan er zeker van zijn dat iedereen het erg naar zijn zin zal hebben!

Paklijst

Gedurende het hele weekend worden ontbijt (behalve vrijdagochtend), lunch en avondeten voor je verzorgd, evenals een slaapplek. De locatie is verder van alle gemakken voorzien. Wel verzoeken we je de volgende spullen mee te nemen:

 • Slaapzak, onderlaken, kussen en kussensloop
 • Sportspullen (schoenen, sportbroekje, etc.) en zwemspullen
 • Kleren (de WIEWIE zorgt sowieso voor een lekker warm T-shirt)
 • Toiletgerei
 • Een geldig identificatiebewijs
 • Zo min mogelijk waardevolle spullen. Camera's, iPads en dergelijke mag je thuis laten, je kan het alleen maar kwijtraken!
 • Zakgeld voor drankjes aan de bar; alle maaltijden zijn bij het weekend inbegrepen
 • We zijn veel buiten, dus vergeet niet om zonnebrandcreme mee te nemen
 • Een oud T-shirt voor het goede doel

Verder zijn de volgende items verboden mee te nemen:

 • Eigen drank of drugs
 • Wapens (ja, die coole nunchucks mag je ook thuis laten)

Dubbele Bachelor

Ga je volgend jaar de dubbele bachelor Technische Wiskunde & Technische Natuurkunde doen? Dan heb je geluk, want kan je mee op beide eerstejaarsweekenden! De weekenden vallen dit jaar niet tegelijk, die van Technische Natuurkunde is een week later dan die van Technische Wiskunde, namelijk 16 t/m 18 augustus. Voor meer informatie zie hun website. Wil je je inschrijven voor beide weekenden, dan kan dat via het online inschrijfformulier van de OWee. Deze dien je dan twee keer in te vullen, waarbij je, als je de OWee meepakt, maar één van de twee keren aangeeft de OWee te willen lopen, want anders betaal je dubbel voor de OWee, wat natuurlijk zonde is!

Over de studievereniging

Logo CH

W.I.S.V. 'Christiaan Huygens' is een studiegerelateerde vereniging die verschillende activiteiten voor haar leden organiseert zoals lezingen en symposia, maar ook lunches, feesten en uitjes. Tevens verkoopt de vereniging je favoriete studieboeken met korting en brengt ze ieder jaar een jaarboek uit.

Contact

Het eerstejaarsweekend van W.I.S.V. 'Christiaan Huygens' wordt georganiseerd door de eerstejaarsweekend commissie: de WIEWIE. Voor de meeste vragen kan je dan ook bij hen terecht. Eventueel kan je ook bellen naar de studievereniging, in veel gevallen kan het bestuur je met je vraag verder helpen.

Dus, heb je een vraag? Stuur een e-mail naar wiewie@ch.tudelft.nl of bel de studievereniging op +31 (0)15 278 25 32. Langskomen mag natuurlijk altijd, de vereniging bevindt zich op de begane grond van faculteit EWI, Mekelweg 4, 2628 CD in Delft.

WIEWIE 2016